Atık Pil Toplama Kampanyası

Kampanya 8 Mart-18 Haziran 2021 tarihleri arasında Burhaniye Belediyesi tarafından başlatılmıştır. Evinizde, çevrenizde atık pillerinizi okulumuza ulaştırarak çocuklarımıza daha sağlıklı bir çevre ve gelecek sunma projesine velilerimizin destek olmasını rica ederiz.

Müjde Babuşcuoğlu Anaokulu

09-04-2021

Piller Hakkında Bunları Biliyor musunuz?

1.       Atık piller içerdikleri metaller ve diğer kimyasallar nedeniyle çevreyi ve insan sağlığını etkileyebilirler.

2.       Atık piller geri dönüştürülebilir.

3.       Atık piller radyoaktif metaller içermedikleri için radyasyon yaymazlar.

4.       Günlük kullanımlarda genel olarak 8 farklı kimyasal yapıya sahip şarjlı veya şarjsız piller kullanılır.

5.       Pillerinizi ve pille çalışan cihazlarınızı serin ve rutubetsiz yerlerde muhafaza ederek pillerinizin raf ömrünü uzatabilirsiniz.

6.       Şarj edilmeyen pillerin üzerinde ay ve yıl olarak son kullanma tarihi, şarj edilebilir pillerin üzerinde ise üretim tarihi bulunmaktadır.

7.       Pille çalışan herhangi bir cihazı uzun bir süre boyunca kullanmayacaksanız, pilleri o cihazın içinden çıkarmalısınız. Böylece pillerin akmasını önlemiş olursunuz ve cihazınızı olası bozulma ihtimallerine karşı korursunuz.

8.                     Akmış pilleri çıplak elle tutmamalısınız.

9.                     Şarj edilmeyen piller kesinlikle şarj işlemine tabi tutulmamalıdır. Aksi takdirde aşırı ısınma, şişme, gaz çıkışı, alevlenme ve hatta patlama görülebilir.

10.                      Şarj işlemlerinin oda sıcaklığında yapılması şarj verimini arttırır.

11.                      Küçük çocukların pillerle oynamasına müsaade etmeyiniz. Yutma tehlikesine karşı düğme pilleri ve diğer tüm pilleri küçük çocukların ulaşamayacağı yerlerde muhafaza ediniz.

Yayın: 09.04.2021 - Güncelleme: 09.04.2021 15:23 - Görüntülenme: 293